Teorivecka med clinics

Vecka 15 är det Teorivecka på Ridskola. Clinics och föreläsningar hel veckan. Som elev vid ridskolan får du gå på alla föredrag du vill och bokar. Ingår i din terminsavgift. Är du medlem men inte ridskoleelev kostar det 50 kr ( för fikan som ingår ) Är du medlem i annan Islandhästförening behöver du skapa en elevinlogg och betala stödmedlemskap ( 100 kr för hela 2023 ) 

( Hela programmet pdf )

Innehåll: 

Måndag 10:e april : Pröva på Yoga Pass i Sensing Yoga för Emma Möller Ljungqvist, kl 17.15

Hur du kan med små enkla medel varva ner i vardagen få bättre kontakt och förståelse med din häst. Vi rör oss på kroppens villkor i mjuka naturliga rörelser – inga förkunskaper krävs alla kan vara med i alla åldrar och med alla olika kroppar.  Du får en härlig stund på mattan att uppleva din kropp inifrån. Ha gärna mjuka kläder och gärna en vattenflaska med dig. 

Måndag 10:e april : ”Arbete vid hand –  samspel –  kontakt – inlärning”, kl 18.15

Nikki Mattson som tidigare jobbat med stunthästarna på High Chaparall

Visar hur man kan jobba hästar på ett roligt och utvecklande sätt. 

Tisdag 11:e april : ” Sits och Balans för Ryttare ” Avsutten träning med Linda Granqvist, kl 18.00

Du kommer att få med dig tips och tankar om hur du kan träna sits och balans avsuttet. Du kommer både få se och pröva olika övningar. Har du en pilates boll så medtag den gärna  – det kommer finnas begränsat antal bollar på plats. Vi kommer att vara i ridhallen så att alla som vill kan vara med. Detta föredrag riktar sig till alla ryttare på olika nivåer och åldrar. Linda jobbar som ridinstruktör på Smestad Ridsportcenter och har en utbildning inom Rider in Balance

Onsdag 12:e april : ”Vår-tvätt av ridskole hästarna” kl 11-14

Detta riktar sig till alla barn och ungdomar som vill vara med och lära sig mer om kroppsspråk ihop med hästen. Samt vårstädning och tvätt av våra kära fyrfotade medarbetare.  GRS Ungdomssektion håller i detta föredrag. Vi bjuder på fika under tiden. Detta är för barn och ungdomsgrupper.

Onsdag 12:e april : Träningsstegen /steg för steg i utveckling av häst, kl 18-20

Hippolog Fanny Kristoffersson samt hippologstudent Emelie Wennberg Wången åk 2 kommer att guida er genom de klassiska utbildnings stegen. Takt, Lösgjordhet, Stöd, Schwung, Rakriktning, Samling, Självbärighet. Med Fika paus ca 18.45

Torsdag 13:e april : Ekipageanalys / problemlösning ihop med Team GRS / Stenholmen kl 18-20.

Under detta passet undervisar Emma och Marcus eleverna i GRS tävlingsgrupp. Det är hästar på olika nivåer och vi jobbar från varje ekipages nivå. Från lösgjord häst till samlad häst.

Lördag 15:e april : ”Vad är Gædingakeppni ?” OBS Föredraget hålls på Engelska. kl 13-14

Det är en Isländsk tävlingsform där focus är på att visa upp sin häst så flott och mjukt som möjligt. Ingibergur  och Sindri tränare och instruktörer och Gædingakeppni-domare håller detta föredrag. För elever som är nyfikna på denna tävlingsform.

Söndag 16:e april : ”Kontakt med häst innan lektion och vad det spelar för roll när man rider”  Kl 15.00 – 16.30

Här kommer vi att gå igenom tips / tankar och förhållningssätt hur du kan förbättra din lektions upplevelse hos oss. Var börjar lektionen ? Hur kontaktar jag min häst ? Hur kommunicerar jag med min häst ? Vad är viktigt i starten av lektionen ? Fanny Kristoffersson kommer att guida er praktiskt och teoretiskt genom detta föredrag.

Inloggningsadress elevsajten Hippocrates academy för registrerade elever : https://academy.hippocrates.se under aktiviteter

Vill du delta, men inte är medlem ?

Nyregistrering för elever på nya elevsajten Hippocrates academy :
https://academy.hippocrates.se/newMember.php?id=376 Företagskod: SUAB

Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...